Serendipity

Find something good, without looking for it‘ dat is serendipity (of serendipiteit in het Nederlands).

Wikipedia

Serendipiteit is een bijzonder verschijnsel. Veel mensen hebben er ervaring mee. Er gebeurt iets waarvan je denkt “dit is wel apart of heel bijzonder” of “dit kan geen toeval zijn”. Het gaat om gebeurtenissen die een bijzondere betekenis hebben en die je vaak het gevoel kunnen geven dat je op de goede weg zit.

Het lijkt een soort teken, een richtingaanwijzer.

Geniet van het leven zoals het komt

Het leven is een geweldige toestand. En zodra je de touwtjes van je valse gevoel van controle laat vieren, zie je hoe leuk het eigenlijk is.

Er komen verrassingen op je pad. Je ziet gebruikelijke gebeurtenissen in een heel nieuw licht. Je merkt hoe je meer ontspannen bent, minder oordeelt en je meer laat meestromen met de rivier. Het leven krijgt zo niet alleen meer schoonheid, jij voelt je tegelijkertijd ook een stuk relaxter.

Alsof je in een band drijft over zo’n lazy river in vakantieparken. Lekker poedelen, minding your own business.

Serendipity-ervaring 1
Mijn eerste baan was technisch tekenaar bij de vliegtuigfabriek Fokker. Hier had ik trouwens niet voor gesolliciteerd, maar het kwam ook als een verrassing op mijn pad. Ik had het naar mijn zin, maar bij een reorganisatie werd ik plotseling verplaatst naar de IT-afdeling. Daar had ik nauwelijks ervaring mee. Maar vond het wel spannend. Ik heb me toen helemaal in de IT gestort en heb uiteindelijk ook mijn Universitaire graad gehaald.

Serendipity-ervaring 2
Mijn eerste baan was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *